Кропивничан закликають долучитися до збереження архітектурних пам’яток

Перегляди: 967

Кропивничан запрошують взяти участь у круглому столі «Я зберігаю своє місто».

Як повідомив CBN головний спеціаліст відділу з охорони культурної спадщини Володимир Поповічев, при управлінні містобудування та архітектури міської ради відділ створили лише торік, і у його співробітників є велике бажання, щоб якомога більше кропивничан дізналися про відділ та його роботу.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Ми вже провели багато заходів. Так, у минулому році ми провели для дітей квест "Подорож вулицями стародавнього міста", в якому юні кропивничали демонстрували свої знання з історії Кропивницького та його архітектури. Цього року ми теж плануємо проводити багато різних заходів», - розповів Володимир Поповічев.

У листопаді 2018-го відбувся круглий стіл, присвячений питанням регенерації фортеці Святої Єлисавети.

І тепер, з нагоди Дня пам'яток історії та культури, який відзначається в Україні щорічно 18 квітня, управління містобудування та архітектури ініціювало проведення круглого столу «Я зберігаю своє місто».

«Ми маємо надію, що кропивничани приєднаються до акцій, присвячених збереженню та популяризації архітектурної історії нашого міста. Тим паче, що на це націлений і міський голова. В місті більше 600 пам'яток архітектури. Ми вважаємо, що треба відмовитися від виключно утилітарної точки зору на будівлі, треба берегти красу і індивідуальність нашого маленького Парижу», - зазначив Володимир Поповічев.

Тож влада міста запрошує усіх, хто переймається питаннями культурної спадщини, взяти участь у діалозі.

Пропозиції щодо формування порядку денного круглого столу в управлінні чекають до 1 квітня. Бажано у форматі презентацій Microsoft Power Point.

З організаційних питань можна звернутися до самого Володимира Поповічева за телефоном (0522) 22-59-55, e-mail:voksarh@gmail.com або завітати до міськвиконкому: вул. Тараса Карпи, 68 (кімната 323).