Що робиться на Ковалівському пляжі в Кропивницькому після зими (ФОТО)

Перегляди: 1300

Кропивничанин Денис Борисов заявив, що на Ковалівський пляж звозять побутове сміття, але фотокор CBN знайшов там лише непотріб, що лишився після вивезеного туди взимку снігу.

Про сміття Борисов написав на своїй сторінці у Facebook, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Сьогодні випадково спілкувався з начальником спеціалізованої інспекції міської ради міста Кропивницького Андрієм Максютою, який пообіцяв з понеділка (11.03.19) допомогти у вирішенні питання притягнення до відповідальності осіб, що знищили Ковалівський пляж», – йдеться у дописі.

Через тиждень Денис на своїй сторінці зазначив, що керівник спецінспекції Андрій Максюта не дотримав свого слова, адже сміття на Ковалівський пляж вивозиться тими ж машинами, що і сніг: «Як начальник спеціалізованої інспекції міської ради міста Кропивницького він виписував штрафи за вивіз снігу, але ніяк не за вивіз сміття. Наявність виписаних штрафів свідчить про те, що імена відповідальних осіб відомі. Андрій, ви покриваєте винних? Андрій Райкович (мер Кропивницького. - Ред.), просимо розібратися з вашим підлеглим і покарати винних. Дати завдання, врешті-решт, навести лад на Ковалівському пляжі».

За словами Андрія Максюти, на Ковалівський пляж сміття не вивозять. Він підтвердив, що сміття на пляжі все-таки є, але це поодинокі випадки. Він запевняє, що, коли почав танути сніг, то стало видно і сміття.

«Та ніхто туди сміття не вивозить, - сказав Максюта у коментарі CBN. - Ковалівський пляж - це визначене виконкомом місце для вивезення снігу. Так, там вивозили сніг взимку різними комунальними підприємствами і приватними. Сніг почав танути, і залишилося поодиноке сміття, адже зрозуміло, що загрібали сніг з усім, що там було. Звичайно, сніг розтанув, і там залишилося декілька купок посипкового матеріалу, є кілька пляшок тощо. Я, наприклад, не бачив, щоб там висипали побутове сміття».

За його словами, непотріб, що залишився після танення снігу, найближчим часом мають прибрати комунальні підприємства «Універсал-2005» і «Благоустрій»: «Пляж найближчим часом прибере комунальне підприємство "Універсал-2005", і, можливо, до цього долучиться "Благоустрій". Я, звичайно, наголосив, що так не має бути, що на дитячий майданчик і на пляж звозять брудний сніг. Це питання наступного року мають конкретизувати і прямо на макеті стрілками показати, куди саме будуть вивозити сніг, щоб не забруднювати природу і місця відпочинку громадян».

На Ковалівському пляжі побував фотокор CBN Григорій Зуб. Як видно зі знімків, побутового сміття там справді немає, натомість лишився непотріб після танення снігових кучугур.

Валентина Шаповал, Григорій ЗубCBN