Спостерігачі зафіксували ознаки чорного піару на концерті на підтримку Тимошенко в Кропивницькому

Перегляди: 1517

Спостерігачі громадянської мережі ОПОРА зафіксували порушення виборчого законодавства під час проведення концерту на підтримку Юлії Тимошенко в Кропивницькому 14 березня.

Про це йдеться у повідомленні ОПОРи, текст якого має CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Перед концертом 14 березня спостерігач ОПОРи виявив анонс заходу на підтримку кандидатки в президенти Юлії Тимошенко на дошці оголошень факультету філології та журналістики ЦДПУ імені Володимира Винниченка.

На площі Героїв Майдану з наметів «Новий курс», які були встановлені поруч зі сценою, розповсюджували друковану агітаційну продукцію, кульки та газету з ознаками чорного піару проти суперника Тимошенко на виборах Петра Порошенка. На першій сторінці спецвипуску «Вечірні вісті» розміщені ваги з зображенням грошей та військової техніки, зазначений заголовок: «Сенсаційне журналістське розслідування: Порошенко та його друзі наживаються на війні».

На другій сторінці опублікували розслідування команди проекту «Наші гроші» про те, що «державний концерн "Укроборонпром" закуповував утридорога запчастини для військової техніки». У тексті використовують оціночні судження: «розслідування скинуло з Президента Порошенка маску фальшивого патріотизму», «Президент і його найближче оточення із синками-мажорами заробляють на крові», «скандал кладе остаточний край політичній кар’єрі Порошенка» тощо.

На третій сторінці розміщений портрет чинного Президента і текст «невиконані обіцянки Петра» та різні факти про політичне життя Порошенка. У матеріалі використовуюють маніпулятивну лексику та оціночні судження: «до переліку олігархів додалися друзі Президента» та інші.

На останній сторінці надрукували статтю про те, що Юлія Тимошенко оголосила про початок процедури імпічменту Президента. Графічно виділили слова Юлії Тимошенко з приводу жінки-головнокомандувача.

«Закон України "Про вибори Президента" прямо забороняє розповсюдження неправдивої інформації – чорного піару про кандидатів. На цій виборчій кампанії ми спостерігаємо поширення чорного піару як у періодичних виданнях, так і в агітаційних. Закликаю учасників виборчого процесу застосовувати конкурентні методи боротьби протягом усієї виборчої кампанії та утриматись від чорного піару», – зазначила координаторка спостереження громадянської мережі ОПОРА за виборами у Кіровоградській області Зоя Лебідь.

Концерт у рамках всеукраїнського туру «Вірю в Україну» відбувся на центральній площі міста. Ще до його початку на екранах, вмонтованих у конструкції сцени, демонстрували ролики за участі Юлії Тимошенко, а також відео про «Новий курс» кандидатки. З головної сцени виступили голова ГО «Батьківщина молода» Сергій Митрофанський, нардеп Іван Крулько, а також співачка Анастасія Приходько.

Нагадаємо, 31 березня в Україні відбудуться президентські вибори.