Тарута закликав підтримати Тимошенко ще в першому турі

Перегляди: 1023

Михайло Ярошенко

Лідер партії «Основа» Сергій Тарута вирішив підтримати на президентських виборах 31 березня 2019 кандидата на пост Президента України від партії «Батьківщина» Юлію Тимошенко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами Сергія Тарути, це важливе політичне рішення він прийняв для створення потужної альтернативи чинному Президенту.

Сергій Тарута і Юлія Тимошенко підписали відповідний Меморандум про взаємодію. Вони відзначили, що усвідомлюють особисту відповідальність за долю українського народу і розуміють, що успішну країну можна побудувати тільки за умови об'єднання зусиль проукраїнських політиків і прогресивного суспільства.

Кандидати взяли на себе зобов'язання:

- припинити кровопролиття в Донбасі і об'єднати країну від Сходу до Заходу;

- підготувати і прийняти нову Народну конституцію України;

- імплементувати програмні напрацювання, викладені в Новій економічній стратегії і Доктрині збалансованого розвитку «Україна-2030»;

- реалізувати Новий курс України.

Партія «Основа» як суб'єкт висування Сергія Тарути кандидатом в президенти підтримала таке рішення свого лідера. Глава партії Андрій Ніколаєнко зазначив: «Наша політична сила виходила з того, що на сьогодні Юлія Тимошенко має найбільші шанси на перемогу серед прогресивних проукраїнських політиків. Але перемога на виборах можлива тільки при консолідації всіх здорових політичних сил і створенні потужної альтернативи кандидату-самовисуванцю, який представляє корумповану і злодійкувату владу».

«Справа честі для партії "Основа" - докласти максимальних зусиль до об'єднання всіх прогресивних сил українського суспільства і політикуму. Щоб на президентських і парламентських виборах в 2019 році перемогли порядні й патріотичні професіонали з високою репутацією і чіткою стратегією повернення світу і розвитку економіки України», - додав він.

Як вважає лідер партії «Основа» Сергій Тарута, вибори 31 березня - це останній шанс зберегти Україну як суверенну державу, останній шанс побудувати успішну країну. Сьогодні всім проукраїнським політикам треба об'єднатися, щоб створити потужну альтернативу кандидату-самовисуванцю від влади.

Після розслідувань про корупцію в «Укроборонпромі» стало остаточно ясно, що ця влада заробляє на війні, займається мародерством. На ці криваві гроші вони купують голоси, використовують адмінресурс, СБУ, силовиків, щоб за будь-яку ціну залишитися при владі. Вони хочуть ще п’ять років війни, щоб заробляти ще п’ять років, а ми хочемо миру, народ хоче миру, Донбас хоче миру!

Найстрашніше - Порошенко готовий розв'язати активні бої на фронті, аби отримати рейтинги. Він не зупиниться ні перед чим.

Якщо народ пустить Порошенка до другого туру - це означатиме війну, на виборчих дільницях, де він буде використовувати адмінресурс, на площах, де почнеться новий Майдан, і на Донбасі, де Порошенко - президент війни - буде заробляти собі рейтинг на крові наших солдатів і мирних жителів.

Сергій Тарута впевнений: сьогодні в політиці та управлінні державою потрібні здоровий глузд, компетентність і патріотизм. На президентських і парламентських виборах у 2019 році повинні перемогти порядні й патріотичні професіонали з високою репутацією, з чіткою стратегією повернення миру і розвитку економіки України.

Сергій Тарута окремо звернувся до виборців південного сходу країни. До тих, хто збирається голосувати за так званих «кандидатів південного сходу». «Я поважаю ваш вибір, але я знаю, що ви хочете зупинити Порошенка так само, як цього хочу я. Тому я закликаю вас не розпорошувати голоси, а проголосувати в першому турі за Юлію Тимошенко», - заявив Сергій Тарута.