У Кропивницькому презентували єдину диспетчерську службу екстреної меддопомоги (ФОТО)

Перегляди: 817

Минулого тижня за новою системою надання екстреної медичної допомоги запрацювало центральне диспетчерське управлiння «Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Кiровоградськiй областi».

Про це CBN поiнформували в прес-службi ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Поки що диспетчери центрального управлiння обслуговують бригади «швидкої» лише з Кропивницького, а до кiнця цього року до єдиної служби пiдключать усi сто бригад Кiровоградщини. Усi виклики «швидкої» в областi надходитимуть до єдиної операторної зали. Це дасть змогу вiдмовитися вiд територiального закрiплення служб екстреної допомоги, автоматизувати роботу диспетчерiв та значно зекономити час на порятунок пацiєнтiв.

Для центрального диспетчерського управлiння за кошти обласного бюджету придбали нове обладнання (навiгатори, засоби зв’язку, комп’ютерну технiку), а також пiдключили автоматизовану систему управлiння службою та облаштували автоматизованi робочi мiсця для диспетчерiв.

Вiдтепер диспетчери виклику не роблять жодних записiв, а фiксують звернення i автоматично переадресовують їх на диспетчерiв напрямку. На електронних пристроях диспетчерiв напрямку вiдображена карта, яка в режимi реального часу показує мiсце розташування кожної бригади. Таким чином, вони мають змогу швидко скеровувати найближчу бригаду до мiсця виклику.

Нинi в центральному управлiннi працює по три диспетчера виклику i напрямку. Коли до єдиної системи пiдключать усю область, кiлькiсть диспетчерiв значно збiльшиться. У примiщеннi, де працюватимуть оператори, проведуть ремонт i перепланування, придбають i вiдповiдне обладнання.

З обласного бюджету вже видiлили 16 мiльйонiв гривень для створення єдиної диспетчерської служби. Окрiм цього планують придбати п’ять нових реанiмобiлiв для надання населенню областi екстреної медичної допомоги.