Кропивницький готується святкувати свiй 265-й день народження

Перегляди: 752

У мiськiй радi Кропивницького вiдбулося перше засiдання членiв органiзацiйного комiтету з пiдготовки до проведення Дня мiста пiд головуванням керуючого справами мiської ради Альвiни Бондаренко.

Про це CBN поiнформували в прес-службi мiської ради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Цьогорiч Кропивницький святкує 265-ту рiчницю вiд дня свого заснування. Тож у мiськiй радi вирiшили завчасно розпочинати органiзацiйну пiдготовку, аби святковi заходи пройшли на найвищому рiвнi.

За словами Альвiни Бондаренко, у 2019 роцi врахують всi найкращi моменти попереднiх днiв народження обласного центру, але кропивничанам та гостям мiста запропонують у святковiй програмi й новi родзинки.

У членiв оргкомiтету є бажання дати вулицi Дворцовiй нове дихання – замiсть подiлу на вже звичнi професiйнi квартали, вона по усiй своїй довжинi стане фестивальною. Майданчик на Театральнiй площi, який вже зарекомендував себе як вдале мiсце для виступiв творчих колективiв, продовжить роботу.

Обговорюють в мiськiй радi i варiанти задiяння у програмi свята територiю навпроти Фортечних Валiв, планують розширення кiлькостi локацiй на Козачому островi. Фестиваль «Смачна кiсточка» також оновлять: цьогорiч окрiм любителiв собак на фест запросять ще й власникiв котiв.

«Кропивницький данс - парад» завершить свою ходу на площi Героїв Майдану великою танцювальною феєрiєю. Новацiї торкнуться i щорiчної виставки «Зроблено у рiдному мiстi»: пiдприємцi з року в рiк демонструють на нiй останнi досягнення та наробки. Органiзацiйний комiтет запропонує всiм її учасникам долучитися до благодiйностi.

I, нарештi, жоден День народження не можна уявити без смачного торта чи пирога. Традицiя пригощати мiстян у Кропивницькому склалася вже давно. Цього року її не проiгнорують, смаколик буде, проте вже зараз члени органiзацiйного комiтету розмiрковують, як пригощати мiстян, аби це виглядало естетично.