У Кропивницькому рoзслiдують причину спалаху кишкoвoї iнфекцiї в дитсадку

Перегляди: 658

У Кропивницькому розслiдують спалах гострої кишкової iнфекцiї в ДНЗ №31 «Берiзка».

Про це CBN поiнформували в Держпродспоживслужбi областi.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Станом на 21 березня серед дiтей, якi вiдвiдують дитсадок, та його персоналу нових випадкiв захворювання не зареєстрували.

Шестеро хворих, яким встановили дiагнози гострий гастроентероколiт, закiнчили амбулаторне лiкування та перебувають вдома пiд медичним наглядом дiльничного лiкаря.

В двох групах закладу (№1 та №6) навчально-виховний процес призупинили - проводять генеральне прибирання з використанням дезiнфiкуючих засобiв.

У готових печiнкових оладках знайшли бактерiї групи кишкової палички, в пробах питної кип’яченої води з харчоблоку та групи №1 видiлили загальнi колiформи. За результатами дослiджень склали протокол про адмiнiстративне правопорушення.

Обстеження швидкими тестами на ротавiрусну iнфекцiю показало позитивний результат у двох дiтей. Також антиген ротавiрусу видiлили в однiєї контактної дитини.

Джерелом iнфекцiї виявилася контактна дитина з групи №1, шлях передачi збудника – контактно-побутовий.

Обставини, що сприяли спалаху –недотримання протиепiдемiчного режиму в закладi. Зокрема, за вiдсутностi централiзованого водопостачання в однiй iз груп дiти мили руки в ємностi, де воду не мiняли.

Нагадаємо, на cтацiонарному лiкуваннi в дитячому iнфекцiйному вiддiленнi Центральної мicької лiкарнi перебували шеcтеро вихованцiв дитячого cадка №31 «Берiзка».

Двi групи дитячого садочку №31 «Берiзка» закрили на карантин через гостру кишкову iнфекцiю.