З Кіровоградщини примусово депортували нелегального мігранта з Молдови

Перегляди: 602

21 березня 37-річного громадянина Молдови депортували за невиконання рішення про примусове повернення на батьківщину.

Про це CBN поінформували в прес-службі управління ДМС області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Раніше працівники Знам'янського районного сектору УДМС притягували іноземця до адміністративної відповідальності за порушення міграційного законодавства та прийняли рішення про примусове повернення до його країни. Нелегальний мігрант у встановлений термін Україну не покинув, відтак Знам'янський районний суд задовольнив адміністративний позов про примусове депортування.

На Кіровоградщині 16 березня розпочалися загальнодержавні профілактичні заходи з нагляду та контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант».

Протягом тижня міграційники Кіровоградщини спільно з працівниками правоохоронних органів та органів місцевого самоврядування знайшли 55 порушників міграційного законодавства. Щодо 35 іноземців склали адміністративні протоколи за порушення правил перебування на території України (ч. 1 ст. 203 КУпАП), серед них 17 нелегальних мігрантів, відносно 11 прийняли рішення про примусове повернення до їхніх країн.

За цей час притягнули до відповідальності 18 осіб за ст. 204-205 КУпАП. Наклали штрафів на понад 66 тисяч гривень, стягнули майже 60 тисяч.