Кропивницький «Золотий Вік» здолав івано-франківську «Говерлу»

Перегляди: 1501

В рамках другого етапу чемпіонату України з баскетболу в Вищій лізі кропивницький «Золотий Вік» сьогодні приймав на своєму майданчику івано-франківську «Говерлу», передає кореспондент CBN.

Це був перший матч цих суперників в боротьбі за 9-12 місця. З перших секунд ініціативу захопили гості, які краще захищалися та влучніше атакували. У підопічних Андрія Бабенка мало що виходило й надмірне хвилювання приводило до чисельних помилок.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Іванофранківці поступово відривалися в рахунку. Першу чверть підопічні Павла Піскарьова виграли з перевагою у вісім пунктів – 13:22, а в другій десятихвилинці збільшили відрив до 11 очок – 29:40.

Після великої перерви господарі налагодили дії в захисті. Та все ж в нападі «золоті» ніяк не могли влучити з далекої відстані й часто промахувалися з лінії штрафних.

Підопічні Андрія Бабенка за рахунок влучань з близької та середньої відстані змогли майже наздогнати конкурентів. Перед заключним періодом рахунок був 50:51.

Ситуація на майданчику досягла свого апогею, коли на останніх секундах, за переваги кропивничан у три пункти, гості отримали право на три штрафних. Та забили іванофранківці лише двічі. А потім право на пробиття двох штрафних отримав Олександр Петров. Незважаючи на те, що до цього відсоток влучань у наших хлопців з лінії був19 із 32 штрафних, Олександр впорався з емоціями й влучив двічі. Гості ще двічі атакували здалеку, але фортуна була цього разу на боці «золотих», які таки здобули мінімальну перемогу – 69:66.

Тепер підопічним Андрія Бабенка потрібно буде за тиждень в Івано-Франківську, коли 31 березня відбудеться матч-відповідь, намагатися відстояти цю перевагу.

Переможець цієї пари продовжить змагатися за 9-10 місце, а той, хто поступитися, буде грате за 11-12 місця в чемпіонаті Вищої ліги.