Близько 60 тисяч жителiв Кiровоградщини отримуватимуть медичнi послуги у новозбудованих амбулаторiях

Перегляди: 596

Чотирнадцять новозбудованих сiльських лiкарських амбулаторiй уже успiшно працюють на Кiровоградщинi.

Про це CBN поiнформували в прес-службi ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Голова обласної державної адмiнiстрацiї Сергiй Кузьменко пiсля вiдвiдин Зибкiвської та Великоскельовської амбулаторiй зауважив, що особисто ознайомлюється з роботою кожного iз новозбудованих закладiв.

«Плануємо вiдкрити для пацiєнтiв ще чотири амбулаторiї i проект Президента України "Сiльська медицина" в областi буде реалiзовано стовiдсотково», - сказав вiн.

Новозбудована сiльська лiкарська амбулаторiя загальної практики сiмейної медицини у селi Зибкове Онуфрiївського району, у якiй побував керiвник ОДА, повнiстю укомплектована персоналом i активно приймає пацiєнтiв. У заклад закупили усе необхiдне медичне обладнання i меблi, придбали легковий автомобiль для сiмейного лiкаря. Амбулаторiю пiдключили до системи телемедицини i вже трьом пацiєнтам надали дистанцiйнi консультацiї лiкарями обласного рiвня. Медичнi фахiвцi обслуговують населення сiл Зибкове, Вишнiвцi, Мар'ївка (1675 осiб).

Розпочала прийом пацiєнтiв i амбулаторiя в селi Велика Скельова Свiтловодського району. Тут також наявне необхiдне обладнання, автомобiль, укомплектований штат медичних фахiвцiв. За мiсяць заклад пiдключили до системи телемедицини, тому жителi сiл Велика Скельова, Мала Скельова, Миронiвка, Озера зможуть отримувати фахову допомогу не лише вiд мiсцевого лiкаря, а й вiд спецiалiстiв закладiв вищих рiвнiв.

Обидвi амбулаторiї збудовані за типовим проектом: окрiм медичної частини, є квартира для лiкаря та гараж для автомобiля. Лiкувальна зона має реєстратуру, манiпуляцiйний та оглядовий кабiнети, кабiнет щеплень, кабiнет лiкаря, кiмнату для персоналу та пiдсобнi примiщення. Загальна вартiсть будiвельних робiт та оснащення кожної з амбулаторiй склала понад шість мiльйонiв гривень. Це кошти з державного бюджету та спiвфiнансування з мiсцевих бюджетiв.