У міськвиконкомі Кропивницького розповіли, що буде замість Художнього салону в центрі

Перегляди: 2768

У Кропивницькому у приміщенні художнього салону хочуть розмістити туристично-інформаційний центр.

Про це CBN розповіла начальник управління культури і туризму Анна Назарець.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Вона зазначила, що ідея створення такого центру в Кропивницькому з'явилася ще чотири роки тому.

«Суть в тому, щоб у самому центрі міста можна було б отримати інформацію про те, де розташовані готелі, хостели, де можна поїсти, яка цінова політика, які культурні заходи відбуваються тощо. Тобто повну інформацію, яка може стати в нагоді гостям Кропивницького та його жителям», - сказала Анна Назарець.

За її словами, прикладом можуть слугувати центри, які працюють у Львові, Кам'янець-Подільському, Миколаєві. Причому у Львові через кілька років комунальне підприємство перейшло на самоокупність.

Начальник управління культури і туризму сподівається, що у Кропивницькому з'явиться туристично-інвестиційний проект.

«Я дуже хочу, щоб у нашому місті відбувалося більше фестивалів, на які приїжджали гості», - зізналася Анна Назарець.

Вона зазначила, що у Кропивницькому, з одного боку, є багато туристично привабливих об'єктів, з іншого - в місті вже зараз знаходяться багато іноземців, які можуть скористатися послугами туристично-інформаційного центру і, наприклад, замовити там екскурсію, придбати сувенірну продукцію тощо.

В управлінні культури планують, що у приміщенні залишиться виставковий зал, де й надалі можна буде побачити творчі доробки місцевих художників, а замість торгівлі виробами декоративно-ужиткового мистецтва, з'явиться саме точка з надання туристично-інформаційних послуг.

Нагадаємо,минулого вересня у Кропивницькому розгорівся скандал навколо приміщення художнього салону, де виставляються роботи членів обласної спілки художників України та працює підприємство «Художній салон», що займається реалізацією різноманітних товарів. Строк оренди спілкою приміщення закінчувався і влада попередила, що продовжувати договір планів не має. Митці боялися, що їх залишать навіть без того закутка, який їм дістався від великої, спеціально спроектованої в цьому будинку 40 років тому, виставкової зали.

Обласній спілці художників України запропонували нове приміщення – на другому поверсі у холі концертної зали на 550 місць ЦНАПу, який створюється у будівлі колишнього кібернетико-технічного коледжу.

Лара Гуріна, CBN