Відомий український журналіст закликав кропивничан вирізняти фейки (ФОТО)

Перегляди: 1019

Колишній журналіст, народний депутат Володимир Ар’єв провів відкриту зустріч на тему «Журналістське розслідування: у країні фейків» у Кропивницькому, повідомляє кореспондент CBN.

Володимир Ар'єв, зокрема, розповів про роль медіа в інформаційній війні та фейки, які треба вирізняти.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Він зазначив, що більшість фейків наразі розповсюджують у соціальних мережах. За його словами, перевіряти потрібно всю інформацію, а особливо перед виборами Президента.

«Більшість людей, коли роблять репост у соціальних мережах, навіть не перевіряють їх. Не будьте помічниками в поширенні фейків», – сказав він.

Володимир Ар'єв зазначив, що фейкові новини розраховані на емоції людей.

«Чим більше зачепить вас ця новина, тим більше вірогідність того, що це фейк. Вони беруть вас на емоції. Менше емоцій, і перевіряйте всю інформацію», – додав він.

Володимир Ар’єв навчався в Інституті журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Був керівником та автором програм «Не-провінція» та «Закрита зона» на всеукраїнських телеканалах, писав для «Дзеркала тижня».

Володимир Ар’єв – Заслужений журналіст України, лауреат премій імені Валерія Марченка за найкращу медіароботу на правозахисні теми (2004) та імені Олександра Кривенка «За поступ в журналістиці» (2005), двічі переможець національної премії «Телетріумф» (2005, 2006) в номінації «Публіцистична програма».