На Кіровоградщині до Православної Церкви України перейшли вже три громади

Перегляди: 2673

На Кіровоградщині до Православної Церкви України перейшли громади сіл Перегонівка (Голованівський район), Чечеліївка (Петрівський район) і Бірки (Олександрівський район).

Про це CBN розповів єпископ Кропивницький і Голованівський Марк.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За його словами, це ті громади, які здали документи, оформилися і чекають на перереєстрацію.

«На більшість людей є багато впливів, а особливо зараз, перед виборами. Ми дуже хочемо, щоб люди приймали своє рішення не під впливом чогось, а вже зваживши всі "за" і "проти". Тому по цих трьох громадах я говорю вже відкрито, адже це все вже відбулося. Ясно що там ще будуть конфлікти і непорозуміння, адже якщо зібралася громада, де 98% вирішують перейти до Православної Церкви України, то все рівно є 2% людей, які мають іншу позицію. Тому після реєстрації потрібно буде все рівно знаходити якісь компроміси, щоб усі були задоволені», – додав він.

Єпископ Марк зазначив, що надалі будуть старатися зменшити конфлікти у громадах стосовно переходу до Православної Церкви України.


15 грудня 2018 року в Софійському соборі Києва відбувся об’єднавчий собор. Перед собором самоліквідувалися Українська автокефальна православна церква та Українська православна церква Київського патріархату. Ієрархи цих церков за участі двох ієрархів Української православної церкви Московського патріархату створили Православну Церкву України. Шляхом голосування новим предстоятелем обрали Епіфанія з титулом Митрополит Київський і всієї України.

9 січня 2019 року всі єпископи на синоді Вселенського патріархату поставили свої підписи під Томосом – документом, який надав Православній Церкві України автокефалію.

Валентина Шаповал, CBN