Прикордонники затримали уродженця Кіровоградщини, який воював на боці «ДНР» (ВІДЕО)

Перегляди: 850

Прикордонники затримали члена незаконного збройного формування - батальйону Руської православної армії з позивним «Домовий» на кордоні в Криму.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав прес-секретар Держприкордонслужби України Олег Слободян, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

З тимчасово окупованої території А Крим до контрольного пункту «Чонгар» прибув громадянин України, уродженець Кіровоградщини, який проживав у Криму.

Співробітники оперативних підрозділів Азово-Чорноморського регіонального управління, СБУ та Національної поліції А Крим та Севастополь встановили, що чоловік у 2014 році брав участь у незаконних збройних формуваннях на території так званої «ДНР».

За його словами, до 2014 року він з сім’єю проживав на території Російської Федерації, звідки повертався в Україну через вже закритий на той час пункт пропуску «Успенка». Під час одного з таких перетинів державного кордону його завербували представники спецслужб Росії для участі у військових діях на території України в «армії» так званої «ДНР». Після розподілення потрапив до батальйону Руської православної армії, де йому дали позивний «Домовой».

Згодом під час одного зі звільнень поїхав до сім’ї у Росію та вирішив вже не повертатись до «ДНР». Протягом свого перебування на непідконтрольній території України неодноразово зустрічався з військовослужбовцями спеціальних підрозділів РФ, які виконували різного роду диверсії проти підрозділів ЗСУ.

Чоловіка затримали та передали представникам Національної поліції А Крим та Севастополь.

https://www.facebook.com/oleh.slobodyan/videos/2281481408562312/