У Кропивницькому ГО AIESEC розповіла про свої реалізовані проекти (ФОТО)

Перегляди: 1802

Сьогодні, 26 березня, у Кропивницькому про реалізовані та заплановані проекти на наступні півроку розповіла міжнародна громадська організація AIESEC, передає кореспондент CBN.

Організації виповнилося два роки, й за цей час волонтери встигли створити шість соціальних проектів, які направлені на розвиток цілей сталого розвитку ООН.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Ваша громадська організація унікальна, і кожен ваш проект, кожна ваша активність масштабна і принципово відрізняється від інших громадських організацій. Те, що ви маєте на меті, розвиток волонтерського руху, те, що ви охоплюєте максимальну територію нашої області, – це показує ваш професіоналізм. У вас драйвові, класні й круті проекти», – зазначила начальник відділу молодіжної політики та виховної роботи департаменту освіти ОДА Ірина Глобенко.

Організатори виділили три масштабні проекти за два роки своєї роботи:

- World Without Borders» («Світ без кордонів»), у рамках якого іноземні волонтери-студенти протягом шести тижнів працювали в десяти школах міста з учнями різних класів та проводили для них заняття на теми лідерства, роботи в команді, розвитку корисних навичок для життя та майбутньої роботи тощо;

- Empower – проект, метою якого є психологічна підтримка онкохворих людей. Волонтери проводили майстер-класи, заняття та інші активності з пацієнтами на базі диспансеру;

- Language School - це школа іноземних мов, направлена на покращення рівня англійської та розвиток лідерських, комунікативних якостей, можливість живого спілкування зі студентами-волонтерами з різних країн світу та знайомства з культурами і мовами світу.

Учитель англійської мови НВО №31, яка брала участь в проекті World Without Borders, Ірина Ставратій зазначила, що проект тривав у її школі протягом шести тижнів. Діти розділилися на групи по вісім чоловік, а самі заняття проходили двічі на тиждень. Діти спілкувалися з іноземними волонтерами на різні соціальні теми.

«Заняття допомагали не просто підтягувати рівень англійської мови, а й допомагали розкриватися дітям. На першому занятті діти були замкнуті й боялися навіть кивнути головою. Потім це вже були маленькі особистості, які могли вільно спілкуватися з волонтерами», – сказала Ірина Ставратій.

Всього за два роки Кропивницький відвідали 40 волонтерів з 16 країн світу.

За словами голови представництва AIESEC у Кропивницькому Аліни Маркіної, кропивницькі волонтери також можуть відвідати інші країни для розповсюдження української культури. Для цього достатньо лише заповнити анкету на сайті AIESEC та вибрати проект.

«Наступні півроку ми будемо продовжувати наші вже готові проекти та розширимо проект Empower. Тепер він буде не лише на базі онкодиспансеру, а й в інших медичних закладах міста. Також хочемо реалізувати проект спільно з поліцією "Шкільні офіцери", де патрульні розповідатимуть дітям про правила безпеки», – розповіла Аліна Маркіна.

Валентина Шаповал, Григорій Зуб, CBN