У Кропивницькому готуються до інвестфоруму з будівництва, енергозбереження та архітектури

Перегляди: 1670

У міськраді сьогодні, 26 березня, відбулася робоча нарада з питань підготовки до галузевої сесії «Будівництво. Енергозбереження. Архітектура» Муніципального інвестиційного форуму TIME to INVEST, передає кореспондент CBN

На нараду зібралися представники управлінь капітального будівництва, земельних відношень, містобудування та архітектури, департаменту економіки та інвестицій, Національної спілки архітекторів, Центральноукраїнської спілки будівельників, експертної групи Громадської ради при Мінрегіоні, Конфедерації будівельників України, Агентства розвитку територій та інші.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Серед тем, які планується обговорити на стратегічній сесії форуму, є проблемні питання затвердження генплану, розвитку містобудівних кадастрів, приєднання об'єктів будівництва до інженерних мереж, розвиток ЖКГ на засадах державно-приватного партнерства, роль місцевого самоврядування в реалізації державної житлової політики, проблеми забудови та благоустрою центральної частини міста, реставраційних робіт та інші.

Практична платформа передбачає обговорення пріоритетів державної політики щодо розвитку підприємництва на місцевому рівні, досвіду країн ЄС, проектів у сфері енергоефективності, IT-технології та інноваційних розробок у проектуванні, будівництві та архітектурі, ролі громадських об'єднань у розвитку малого і середнього бізнесу, залучення дотаційного безповоротного фінансування на розвиток бізнесу тощо.

Презентаційна платформа «Будівництво. Енергозбереження. Архітектура» передбачає створення виставки, де свою продукцію представлять провідні профільні компанії та місцеві виробники будівельних матеріалів за такими тематиками: сучасні системи енергозбереження, опалення, котли, альтернативна енергетика, будівельні матеріали, електротехнічне обладнання, системи кондиціювання та вентиляції, тепло- і звукоізоляція, водопостачання, фасади тощо.

Крім того, організатори хочуть провести виїзне засідання Конфедерації будівельників України, до якої входить понад 700 організацій.

Як зазначив заступник міського голови Андрій Паливода, проведення інвестиційного форуму було ініціативою департаменту економіки та Центральноукраїнської спілки будівельників.

Інвестфорум планують провести наприкінці травня. Місцем проведення хочуть зробити кінотеатр «Портал».