На Кіровоградщині трьох вихованців дитсадка госпіталізували з гострою кишковою інфекцією

Перегляди: 885

Троє вихованців Богданівського ДНЗ «Сонечко» Знам’янського району госпіталізували з симптомами гострої кишкової інфекції.

Про це CBN поінформували в Держпродспоживслужбі області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Попередній діагноз – гострий гастроентероколіт, стан дітей - середнього ступеня тяжкості.

Щоб встановити причини і умови виникнення захворювання на гостру кишкову інфекцію, 18-19 березня Держпродспоживслужба області провела санітарно-епідеміологічне обстеження садочку та позапланове інспектування харчоблоку. Обстежили персонал садочку та дітей, дослідили змиви з обладнання харчоблоку та предметів побуту, питну воду, добові проби готових страв.

За результатами перевірки закладу знайшли порушення. У дитсадку недостатньо рукомийників у молодшій групі, заклад перевантажений дітьми, в холодильнику для молочних продуктів порушується температурний режим (+11°С при необхідній від 0 до -5°С), відсутня мийна ванна для сировини, а харчоблок недостатньо забезпечений технологічним обладнанням.

Лабораторні дослідження виявили бактерії групи кишкової палички (Е.coli) в одному змиві на виробничому столі для вареного м’яса та бактерії групи кишкової палички (коліформи) в манній каші. Наразі дослідження тривають.

Інформацію щодо садочку направили до прокуратури Кіровоградської області та Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області.

В закладі проводяться протиепідемічні та профілактичні заходи з локалізації та ліквідації спалаху. На двох посадових осіб ДНЗ склали протоколи про правопорушення у сфері санітарного законодавства. Керівництво закладу отримало рекомендації та припис про усунення виявлених порушень.

Нагадаємо, на cтаціонарному лікуванні в дитячому інфекційному відділенні Центральної міcької лікарні Кропивницького перебували шеcтеро вихованців дитячого садка №31 «Берізка». Дві групи садочку закрили на карантин через гостру кишкову інфекцію.