Кiровоградщина створила спроможну мережу закладiв первинки

Перегляди: 1014

Завдяки новозбудованим 18 амбулаторiям Кiровоградська область створила спроможну мережу закладiв первинної медицини.

Про це кореспонденту CBN повiдомив директор департаменту охорони здоров’я облдержадмiнiстрацiї Олег Рибальченко пiд час вiдкриття амбулаторiї у Голованiвському районi 27 березня.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Вiдтак кожен, хто проживає у сiльськiй мiсцевостi, може своєчасно отримати якiсну медичну послугу. Людям не доведеться долати десятки кiлометрiв до найближчої амбулаторiї.

«18 нових амбулаторiй з’явилися там, де були бiлi плями на мапi Кiровоградщини. Там, де для кiлькох населених пунктiв iз населенням у двi тисячi у радiусi 14 кiлометрiв не було жодної лiкарської амбулаторiї. Таким чином ми завершили етап спроможної мережi», – пояснює Олег Рибальченко i додає, що будували амбулаторiї на вiдстанi сім або 14 кiлометрiв iз максимально зручною логiстикою для населення.

На будiвництво 18 амбулаторiй Кiровоградщина мала близько 140 мiльйонiв гривень. Це кошти як державного, так i мiсцевих бюджетiв. Кожна амбулаторiя забезпечена сучасним санiтарним транспортом i за необхiдностi – житлом для лiкаря. За словами очiльника областi Сергiя Кузьменка, з екологiчного фонду додатково видiлять кошти на озеленення територiй навколо новозбудованих медзакладiв.

За наявностi додаткового фiнансування Кiровоградщина продовжить будiвництво амбулаторiй у селах. Оновлення сiльської медицини дозволить знизити кiлькiсть хворих за чотирма найбiльш розповсюдженими захворюваннями – серцево-судинними, дерматологiчними, бронхiальною астмою та цукровим дiабетом.

Додамо, що Кiровоградщина першою завершила своє завдання за президентською програмою з реформи сiльської медицини – звела 18 нових лiкарських амбулаторiй.