Кропивницький майстер до свого ювілею презентував виставку мініатюр «Мені!» (ФОТО)

Перегляди: 1041

У художньо-меморіальному музеї Осмьоркіна відкрили персональну виставку мініатюр відомого кропивницького майстра Володимира Крутоуса.

Подивитися виставку з незвичною назвою «Мені!», відкриту з нагоди 50-річного ювілею Володимира Крутоуса, завітали його друзі, колеги та шанувальники творчості, повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За фахом Володимир - інженер-електромеханів, за професією - журналіст, а за покликанням - майстер мініатюр. У вісім років він зробив свого першого крихітного солдатика - дуже хлопцю сподобався один із героїв мультиплікаційної казки «Дванадцять місяців». Зараз, через більше ніж сорок років, він навіть не знає, скільки козаків, гетьманів, характерників, мисливців, ковалів, українських жінок, міфологічних створінь, служителів культу народила його уява.

Своїх героїв він дарує або продає, і це «звільняє місце для нових фігурок».

Створює маленьких чоловічків майстер з дерева - липи, тополі, черешні, а також пенопласту, який потім розфарбовує у відповідності до того історичного чи міфічного героя, якого відтворює.

В експозиції - більше 130 робіт майстра, а також колекція світлин з життя майстра мініатюр.

Володимир Крутоус запросив своїх гостей подивитися виставку, щоб повернутися у власне дитинство: «Подивіться роботи, знайдіть дитину всередині себе і порадійте з нею».

Лара Гуріна, CBN