На Кiровоградщинi нарахували 33 сонячнi електростанцiї загальною потужнiстю майже 100 МВт

Перегляди: 854

На сьогоднi в областi функцiонує 33 сонячнi електростанцiї в 11 районах та трьох мiстах загальною потужнiстю майже 100 МВт.

Про це CBN поiнформували в прес-службi ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Лише у минулому роцi ввели в експлуатацiю 13 сонячних електростанцiй та виробили 29 млн кВт/год електроенергiї, що складає 2% до загальної кiлькостi виробленої електричної енергiї в областi.

Протягом найближчих трьох рокiв планують ввести в експлуатацiю 46 сонячних електростанцiй орiєнтовною потужнiстю до 500 МВт на територiї 16 районiв та двох мiст. Обсяг електричної енергiї, виробленої сонячними станцiями, в еквiвалентi дозволить замiнити 17 млн куб. метрiв природного газу або 600 вагонiв вугiлля.

На територiї Новоархангельського району планують ввести в експлуатацiю мiнi-ГЕС потужнiстю 93 кВт. Вперше в областi планують будiвництво вiтроенергетичних установок на територiї Добровеличкiвського району потужнiстю два МВт (вартiсть проекту - 20 млн грн), а також на територiї Свiтловодського району.

Наприкiнцi 2019 року планують ввести в експлуатацiю першу в областi бiогазову станцiю потужнiстю до 20 МВт на Новомиргородському цукровому заводi. Бiогазова станцiя зможе переробляти рiзнi види вiдходiв. Орiєнтовна вартiсть проекту складає 15 млн євро. Для обслуговування цiєї установки створять 10-15 нових робочих мiсць.

У смт Голованiвськ ТОВ «Грiн-Вольт» будує електростанцiю на твердому паливi (вiдходи соняшника). Уже встановили комплекс обладнання, що працює за методом комбiнованого виробництва електричної та теплової енергiї, потужнiсть шість МВт, створять п’ять робочих мiсць.

У Новоукраїнськiй ОТГ планують реалiзувати перший в Українi енергосервiсний договiр iз зовнiшнього освiтлення.