Петро Порошенко виграв суд у BBC за наклеп

Перегляди: 1673

Президент Петро Порошенко виграв судовий позов у компанії ВВС у справі про наклеп.

Про це повідомив Грехем Аткінс, представник юридичної компанії, що представляла інтереси Петра Порошенка у судовому процесі, передає CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Свою заяву для ЗМІ він зробив на виході з приміщення Високого суду Лондона.

«Я із задоволенням повідомляю, що ВВС визнала відповідальність стосовно повідомлення щодо Петра Порошенка, яке транслювалося як "ексклюзивне розслідування" у програмі "Новини о Десятій", та було розміщено на веб-сторінці ВВС 23 травня 2018 року», - сказав Грехем Аткінс.

Він уточнив, що через своїх юридичних представників ВВС офіційно визнала, що звинувачення на адресу Президента України були абсолютно неправдивими, та погодилася виплатити йому значну компенсацію за шкоду репутації, а також покрити його судові витрати. Служба також погодилася приєднатися до заяви у Відкритому Суді та розмістити прийнятні корективи і вибачення перед Порошенком на веб-сторінці ВВС.

«У нашій новинній програмі "News at Ten", а також у статті, оприлюдненій онлайн 23 травня 2018 року, ми неправильно стверджували, що Президент України Петро Порошенко здійснив або дозволив здійснити корупційну/незаконну оплату у розмірі 400 тисяч доларів особистому юристу Дональда Трампа Майклу Коену, щоб раніше узгоджена коротка зустріч між паном Порошенком і президентом Трампом була розширена у більш суттєві переговори, - сказав юрист BBC. – Ми вибачаємося перед Петром Порошенком за будь-яку спричинену шкоду і згодні відшкодувати йому збитки, судові витрати. Ми також взяли участь у спільній заяві на відкритому судовому засіданні».

Грехем Аткінс сказав, що Порошенко був стурбований затримкою у визнанні ВВС відповідальності за репортаж та публікацію, які шкодили його репутації протягом такого тривалого часу.

«Сподіваємося, ця перемога, разом із публічним виправданням сьогодні у суді, сприятиме відновленню його доброго імені», - заявив Грехем Аткінс.