У Новопразькій школі провели незвичне свято науки (ВІДЕО)

Перегляди: 1318

У Новопразькій громаді Олександрійського району відбулося шкільне свято науки незвичного формату. Назвали його неконференція, бо захід носив неформальний характер. 50 учнів з п’яти шкіл зібрали разом, щоб показати їм можливості науки та заохотити до пошуків і досліджень. До участі запросили учнів 8-11 класів.

«Найталановитіші діти, які цікавляться наукою, яким небайдуже наше зоряне небо, які хочуть отримати знання з основ робототехніки, ракето моделювання, пізнати себе з точки зору психології, дізнатися таємниці української мови, всі вони зібралися тут у нас», - розповіла директор Новопразького НВК  Лариса Мітленко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Для допитливих школярів організували 7 різних локацій. Діти практикувалися у роботі з конструкторами лего. Із маленьких деталей склали кілька експонатів та слово наука. А на вулиці дізнавалися про різновиди ракет та вчилися запускати їх у небо.

На локації української мови діти розвивали словниковий запас. Учасники молодіжної організації допомагали дітям дізнатися більше про психологію. На станції наукових проектів команди вчилися презентувати власні дослідження.

«Мій проект був про те, як можна використовувати дешеві матеріали для виготовлення предметів гігієни. Він був потрібен, щоб допомагати довкіллю, щоб воно менше забруднювалось, і такі предмети гігієни швидше розкладатимуться і будуть набагато безпечніші для людини», - розповіла учасниця свята науки Дарія Руда.

Насамкінець школярі об’єдналися у колективну творчу справу. Вони розучили та усі разом виконали гімн науки. Усіх школярів нагородили за участь у святі. Кожен навчальний заклад отримав від спонсорів подарунки – навчальну гру, пов’язану з космосом, та сертифікати на навчання управляти квадрокоптером.