Вибух у Кропивницькому: місцеві жителі кажуть - недбальство (ВІДЕО)

Перегляди: 1682

Від вибухів у Кропивницькому постраждало четверо осіб. Нині усі в лікарні з травмами різного ступеню тяжкості. Учора ввечері на вулиці Київській в обласному центрі прогриміло сім вибухів.

На стоянці поряд із газовою заправкою вибухнула автоцистерна. Стовпи вогню бачили жителі навіть віддалених мікрорайонів міста. У будинках прилеглих вулиць повилітали шибки. Рятувальники одразу взялися ліквідовувати надзвичайну подію. Локалізували пожежу трохи більше, ніж за дві години. Нині на місці вибухів працюють експерти. Причину поки не озвучують.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами Івана Поліщука, будинок якого знаходиться в ста метрах від паркану і стоянки газової заправки, він був вдома, збирався на пробіжку. Через вибух у сусідів вікна повилітали,  в Івана  впала люстра та посипалася штукарутка

Всього прогриміло сім разів. Першою на майданчику біля заправки вибухнула автоцистерна. У той час розвантажувала скраплений газ. Далі одна за одною вибухали й інші газові цистерни. Вогонь охопив площу близько 200 квадратних метрів. Горіло 5 вантажівок, 10 легкових автомобілів і дах будівлі прилеглої СТО.

«На сьогоднішній день ми не можемо назвали об’єктивні причини виникнення загорання», - зазначив начальник управління надзвичайних ситуацій Сергій Коваленко.

Утім джерела повідомляють, вибух міг спровокувати виток газу з рукава автоцистерни. Саме в той час нібито переливали пальне. Пошкоджений рукав не витримав тиску.