Кропивничан закликають висловити підтримку «людям дощу»

Перегляди: 1356

2 квітня з нагоди Міжнародного дня поширення інформації про аутизм у Кропивницькому відбудеться акція «Кропивницький у блакитному».

Ініціатором проведення акції стала обласна громадська організація матерів дітей та молоді з інвалідністю «Серце матері» та Центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Організатори запрошують усіх небайдужих підтримати акцію #КРОПИВНИЦЬКИЙУБЛАКИТНОМУ на знак толерантності до людей з аутизмом та їхніх родин.

За словами голови організації Людмили Шукрути, тільки в Центрі займаються 30 дітей, які страждають розладами аутистичного спектру. Таких дітей з кожним роком стає все більше, проте суспільство мало обізнано про цей недуг.

«Хоча в країні активно впроваджується інклюзія, таких дітей не дуже хочуть приймати в дитсадках та школах. Про навчання після школи, а тим більш про працевлаштування, мова зовсім не йде. Але ж у випадках, коли це не важкі форми захворювання, такі діти потребують лише активної соціалізації.

Світу відомі аутисти актори, режисери, письменники, бізнесмени, музиканти. Серед наших сучасників це прототип героя фільму "Людина дощу" Кім Пік, математик Григорій Перельман, геймдизайнер і творець покемонів Сатосі Тадзірі, художниця Донна Вільямс та інші»

, - зазначила Людмила Шукрута.

Підтримати акцію можна, одягнувши в цей день щось блакитне: светр, шарфик, шапочку або блакитний аксесуар.

«Це можливість для кожного підтримати людей з аутизмом та висловити свою повагу до них. Адже вони такі ж, як і ми всі, просто трохи особливі. Їм потрібна наші любов, розуміння і підтримка», - закликала Людмила Шукрута

Акція розпочнеться 2 квітня о 15:00 на площі перед міськрадою.

Лара Гуріна, CBN