На Кіровоградщині в неділю голосуватимуть більше 730 тисяч виборців

Перегляди: 948

732 тисячі 19 жителів Кіровоградщини мають право голосування на виборах Президента, які відбудуться в неділю, 31 березня.

Про це CBN повідомив начальник відділу адміністрування державного реєстру виборців апарату Кіровоградської ОДА Костянтин Яцук.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За його словами, з 1 січня по 25 березня можна було тимчасово змінити місце голосування без зміни виборчої адреси.

«На жаль, деякі громадяни вирішили в останні дні скористатися цією можливістю, – зазначив Яцук, – стикалися з величезними чергами у відділах ведення реєстру і не використали цю можливість. У разі призначення другого туру виборів Президента необхідно буде знову пройти цю процедуру і змінити місце тимчасового голосування у відділах ведення реєстру».

Станом на сьогодні органи ведення державного реєстру виборців уточнені списки передали дільничним виборчим комісіям, вся ця процедура вже завершена. «Вчора ДВК від окружних виборчих комісій отримали виборчі бюлетені, вони вже на дільницях та під охороною працівників Нацполіції», – сказав посадовець.

Розпорядженням голови облдержадміністрації створено робочу групу, основні завдання якої – матеріально-технічне забезпечення дільничних та окружних виборчих комісій, сприяння роботі офіційних спостерігачів, питання безпеки та інші щодо організації та проведення виборів в області.