Правоохоронці визначили підозрюваних у вибухах у Кропивницькому, один намагався втекти за кордон

Перегляди: 1548

Правоохоронці визначили осіб, які можуть бути винними у вибухах на вулиці Київській у Кропивницькому.

Про це CBN повідомили у прес-службі прокуратури Кіровоградської області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Оголошено підозру керівнику ТОВ «Елан-Ві» та головному інженеру цього підприємства у порушенні правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, відповідно до частини 2 статті 272 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці готують клопотання до суду щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу. Слідство наполягатиме на триманні під вартою.

На цей час відомо, що інженера ТОВ «Елан-Ві» правоохоронці затримали при спробі покинути територію України. Керівник підприємства до цього часу перебуває в лікарняному закладі під охороною. Керівник ТОВ має безпосереднє відношення до ще однієї фірми, що займається оптовим та роздрібним продажем пального, - ТОВ «Інтертем», яке намагалося продати на аукціоні пальне ОКВП «Дніпро-Кіровоград» на суму 2 мільйона гривень, але програло торги.

ТОВ «Інтертем» належить газова заправка, що знаходиться поруч з місцем вибуху на вулиці Київській.

Правоохоронні органи просять громадян, які вважають себе постраждалими від вибухів, звернутись до міського відділу Національної поліції або Кіровоградської місцевої прокуратури.

Нагадаємо, 27 березня, на вулиці Київській сталося сім вибухів через горіння трьох автомобілів зі зрідженим газом. Внаслідок цього загорілися поряд розташовані 10 легкових автомобілів, п’ять вантажівок і будівлі колишньої СТО.

Від пожежі та вибуху постраждали чотири особи.

Пожежу локалізували о 20:55, о 22:45 – ліквідували.