У Кропивницькому обговорили провадження освітніх реформ ЄС в області

Перегляди: 825

Сьогодні, 29 березня, відбулася зустріч першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Коваленка з делегацією представництва ЄС в Україні у рамках інформаційної кампанії «Будуймо Європу в Україні», передає кореспондент CBN.

Темою зустрічі стало обговорення провадження освітніх програм ЄС в області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Вже нікого не здивуєш інтерактивним навчанням, комп’ютерами. Ми не дивуємось тому освітньому простору, який сьогодні створено для першокласників. Сьогодні Кіровоградщина проходить шлях становлення потужних освітніх систем у сільській місцевості і є лідером зі створення опорних систем», – зазначив Сергій Коваленко.

На заході були присутні вчителі міста та області. Перший заступник голови ОДА зазначив, що за три роки Кіровоградщина піднялася в рейтингу за балами ЗНО з англійської мови.

«Три роки тому – 22 місце з 25, два роки тому -16 з 25 місць, рік тому - 11 місце з 25. Це все сталося завдяки тому, що в села приїхали молоді спеціалісти, які змогли навчити дитину», – додав він.

Візит представництва ЄС до Кіровоградської області є частиною серії інформаційно-просвітницьких заходів, які воно проводить по всій Україні. Мета заходів – пояснити важливість реалізації угоди про асоціацію між Україною та ЄС, поширення європейських цінностей та підвищення рівня обізнаності українців щодо розвитку відносин між Україною та ЄС.

Загалом заходи триватимуть протягом трьох днів. Сьогодні представили близько 20 проектів саме для освітян Кіровоградщини.