У Кропивницькому розповіли про можливість молоді впливати на владу

Перегляди: 1246

У Кропивницькому, 29 березня, розповіли про створення Координаційної ради з питань молодіжної політики при Кіровоградській обласній державній адміністрації, передає кореспондент CBN.

За словами начальника відділу молодіжної політики управління освіти та науки ОДА Ірини Глобенко, сьогодні у молоді з’явилася можливість на вплив вирішення соціальних проблем в області. Кожен, кому не виповнилося 35 років, і кожен, хто вболіває за майбутнє держави, має можливість стати членом дорадчого органу при ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Ініціатива на створення ради була саме від молоді. Члени ради будуть самі встановлювати норми, правила і всі нюанси в подальшому. Ініціативна група складається з працівників управління освіти, науки, молоді та спорту ОДА, а також громадських діячів.

«Самі громадські активісти забажали того, аби створили консультативний дорадчий орган. Так як є постанова Кабінету Міністрів, щоб при кожній обласній владі був такий орган, то необхідно, аби і в нас така інстанція була», – зазначила керівниця відокремленого підрозділу ГО «Українська асоціація студентів області» Катерина Каширна.

До Координаційної ради може ввійти молодь віком від 14 до 35 років.

«Люди, які є представниками громадських організацій, профспілок, які діють з молоддю міста та області, будуть координувати, радити, можливо, коригувати або навіть створювати самі ініціативи, які потім можуть стати проектами розвитку молодіжної обласної політики», – додала Катерина Каширна.

До координаційної ради можна приєднатися до 3 квітня, а весь перелік документів є на сайті управляння освіти, науки, молоді та спорту ОДА та офіційній сторінці Координаційної ради у Facebook.