У Кропивницькому розповіли про перебіг виборів в області

Перегляди: 995

Сьогодні, 31 березня, відбулася друга сесія виборчого марафону, передає кореспондент CBN.

За словами народного депутата Костянтина Яриніча, суттєвих порушень немає.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Дільниці відкрились, порушень немає. Я впевнений, що це надасть нам можливість отримати велику явку людей. Ситуація спокійна, вивірена», – зазначив він.

Як зазначив голова Асоціації політичних наук Дмитро Сінченко, у всіх округах досить висока явка людей, а на деяких з них можлива «карусель».

«Карусель» - це коли виборець виносить із приміщення виборчої дільниці свій незаповнений бюлетень і віддає його старшому виконавцеві шахрайської групи. Далі на цьому бюлетені ставиться позначка за потрібного кандидата, і в такому вигляді бюлетень передається наступному з учасників «каруселі».

Цей учасник, прийшовши на дільницю, ховає виданий йому незаповнений бюлетень, а до урни кидає бюлетень із попередньо поставленою відповідною позначкою. Незаповнений бюлетень після виходу з дільниці передається старшому групи, і далі «карусель» прокручується потрібну кількість разів.

«Є ймовірність "каруселі" на 350915 дільниці. Там стояла група чоловіків з грошима, списками кандидатів і портретом одного з них. Коли до них підійшла поліція, вони втекли», – зазначив він.

Також, за його словами, у 103 окрузі половині спостерігачів не видали посвідчення. Люди працювали з витягами, а на дільниці в медичному коледжі виборці не розписувалися в списках.

Заступник керівника обласного штабу Юрія Бойка Олександр Рихлицький зазначив, що в 11 школі підкупили виборців. Підкупом займалася група молодих людей. В найближчий час на них складуть акт.

«Полія сказала, що вони відпочивають і йдуть у магазин, але вони там стояли з 8:00», – додав він.

Координатор руху «Чесно» в Кіровоградській області Люба Лук'янцева додала, що в області є дільниці, на яких вимагають додаток до ID-картки. Вона зазначила, що жодних додаткових документів не потрібно, адже законом це не передбачено, а відповідне роз'яснення є на сайті ЦВК.

Нагадаємо, сьогодні, 31 березня, в Україні тривають президентські вибори.