На Кіровоградщині розпочали влаштування другого шару на компаніївському відрізку дороги Н-14 (ФОТО)

Перегляди: 857

На Кіровоградщині триває поточний середній ремонт траси Олександрівка – Кропивницький – Миколаїв.

Як розповіла CBN прес-секретар Служби автомобільних доріг у Кіровоградській області Жанна Петрович, ремонт на дорозі державного значення Н-14 відновили у середині минулого місяця. За цей період на п’ятикілометровій ділянці поблизу Компаніївки провели регенерацію. Тобто спеціальною машиною зняли старий шар асфальтобетону, до нього додали бітум, цемент, інші добавки, знову виклали та ущільнили.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Зараз підрядник - одеське ТОВ «Ростдорстрой» - влаштовує 10-сантиметровий вирівнюючий шар асфальтобетону. Наступним етапом стане створення третього п’ятисантиметрового шару дороги з щебенево-мастикового асфальтобетону, який вважається більш безпечним для машин навіть при мокрій погоді.

Підрядник гарантує дорозі 10 років відсутності дефектів за умови правильної експлуатації.

Минулого року на замовлення обласної САД ремонт дороги Н-14 на відрізку від Кропивницького до Компаніївки відремонтували 20 кілометрів покриття.

За словами Жанни Петрович, до кінця року САД планує завершити ремонт по всій протяжності відрізка Кропивницький - Бобринець. Протяжність Н-14 на Кіровоградщині складає 128,2 км. Фінансуються роботи за рахунок державного бюджету.

Півдороги на Миколаїв: зволікання за сусідами

Фото САД в Кіровоградській області