Голова Кіровоградської ОДА наказав перевірити законність і безпечність автозаправок

Перегляди: 650

Голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко сьогодні, 2 квітня, дав доручення проінспектувати всі заправки області.

Зокрема, перевірити законність і безпечність їхнього розміщення, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Масштабні перевірки проведуть через вибух, який стався 27 березня. Цим має зайнятися міжвідомча комісія, у складі правоохоронців, надзвичайників, представників Держгеокадастру та органів влади. Також очільник області звернувся до місцевих влад із проханням підняти усі вже видані дозволи на облаштування заправок.

«Справа має бути доведена до логічного завершення, винні мають бути покарані. Маємо досвід, коли через порушення ми припиняли діяльність таких автозаправних станцій. Тому цю роботу на всій території Кіровоградщини потрібно поновити, перевірити всі об’єкти для того, щоб ми могли гарантувати людям впевненість у своїй безпеці», – наголосив Сергій Кузьменко.

Нагадаємо, 27 березня на вулиці Київській у Кропивницькому сталося сім вибухів через горіння трьох автомобілів зі зрідженим газом. Внаслідок цього загорілися поряд розташовані 10 легкових автомобілів, п’ять вантажівок і будівлі колишньої СТО.

Від пожежі та вибуху постраждали чотири особи. Пожежу локалізували о 20:55, о 22:45 – ліквідували.