Кропивничан закликають ставати патронатними вихователями

Перегляди: 807

Кропивничан закликають не бути байдужими до доль дітей, чиї батьки не можуть належним чином виконувати свої обов'язки.

Як зазначила сьогодні, 2 квітня, під час прес-конференції начальник управління з питань захисту прав дітей Тетяна Тимоховська, в країні по відношенню до дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, реалізується політика з розвитку сімейних форм виховання, а саме інституту прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, опіки та усиновлення, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами Тимоховської, в обласному центрі поменшало охочих стати прийомними батьками.

Торік у Кропивницькому запровадили нову форму сімейного виховання дітей, серед яких більшість є соціальними сиротами, – патронат над дитиною. Стати патронатними вихователями можуть громадяни - сім'я або одна людина, - які мають постійний дохід, у яких відсутня судимість та які мають належний стан здоров'я. За догляд за дитиною патронатні вихователі отримують заробітну плату. Звернутися треба до міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

«Запрошуємо кропивничан, хто не до кінця реалізував свій батьківський потенціал, завітати до нас», - заявив директор Кропивницького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олег Краснокутський.

На сайті міськради у розділі «Управління з питань захисту прав дітей» є сторінка «Діти шукають родину», де наразі розміщені фото 29 хлопців та дівчат, які залишились без батьківського піклування і яким дуже потрібно родинне тепло.

В минулому році на первинному обліку управління перебували 370 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 90 відсотків цих дітей виховуються в сім'ях. В обласному центрі проживають 146 сімей, які усиновили 158 дітей, у 26 прийомних сім'ях виховуються 37 дітей, ще 26 діток живуть у чотирьох дитячих будинках сімейного типу.