У Кропивницькому пройшов фестиваль аматорського кіно (ФОТО)

Перегляди: 932

Сьогодні, 3 квітня, у ЦДПУ ім. Винниченка пройшов восьмий ліцейний фестиваль аматорського кіно «Промінь-2019», де представили 14 короткометражних фільмів, передає кореспондент CBN.

Кожного року учні 9-11 класів Наукового ліцею знімають короткометражні фільми, підтеми яких вони отримали заздалегідь на жеребкуванні.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Цьогорічна тема фестивалю – «Соціальна реклама». У своїх фільмах учасники розкрили проблему булінгу, дискримінації, куріння, вживання наркотиків, незахищеність тварин, психологічного насильства в Інтернеті та загрози ВІЛ/СНІД.

Фільми учні готували протягом місяця.

За словами директора Наукового ліцею Наталії Чередниченко, соціальні теми на фестивалі підіймаються не вперше, адже вони найбільше сьогодні хвилюють людей. Торік темою була «Цілі сталого розвитку».

Наталія Чередниченко зазначила, що кожного року знаходяться фільми, які продовжують свою історію за рамками навчального закладу і беруть участь у всеукраїнських змаганнях цього виду кіномистецтва.

«Ми вже маємо цілу низку представництв, де наші фільми здобули нагороди, і ми цим пишаємося», – додала вона.

Член журі Олена Кваша зазначила, що тих, хто проявить себе найкраще, традиційно запрошуватимуть до ефірів і, можливо, продовжуватимуть працювати з ними вже на постійній основі.