На Кіровоградщині житлом забезпечили 55 учасників АТО та сімей загиблих

Перегляди: 686

На Кіровоградщині за останні чотири роки житлом забезпечили 55 учасників АТО та сімей загиблих.

Про це CBN поінформували в прес-службі ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як зауважив заступник директора департаменту соціального захисту населення ОДА Віталій Юхименко, соціальний захист учасників АТО, членів їхніх сімей, членів сімей загиблих учасників АТО є одним з пріоритетних напрямків роботи органів соціального захисту населення області.

«З 2016 року уряд запровадив механізм цільової грошової компенсації для придбання житла сім’ям загиблих та особами з інвалідністю з числа учасників АТО», - зазначив посадовець.

З 2014 по 2018 роки житлом забезпечили 55 осіб на 29,5 млн грн. Житло отримали 19 осіб з інвалідністю внаслідок війни, з числа учасників АТО та 36 сімей загиблих. Наразі призначили грошову компенсацію для п’яти осіб з інвалідністю на 4,3 млн грн.

У 2018 році уряд прийняв новий порядок забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність України. Минулого року грошову компенсацію виплатили двом внутрішньо переміщеним особам з числа учасників бойових дій на загальну суму 1,4 млн грн. П’ять осіб отримали відповідну компенсацію на суму 3,7 млн грн цього року.