Петрівський «Інгулець» вийшов до півфіналу Кубку України

Перегляди: 1042

У чвертьфінальному матчі Кубку України петрівський «Інгулець» в Олександрії на КСК «Ніка» приймав львівські «Карпати» сьогодні, 7 квітня, передає кореспондент CBN.

Фаворитами протистояння були гості, що грають в українській Прем’єр-Лізі. Та господарі поля з перших хвилин продемонстрували, що налаштовані рішуче. Підопічні Сергія Лавриненка грали другим номером, перекрили вільні зони й не давали «розгулятися» головному бомбардиру львів’ян Мар’яну Шведу.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За першої-ліпшої нагоди петрівчани вибігали у швидкі контрвипади. До перерви суперники не використали по одному небезпечному моменту. У гостей мав можливість забивати Олексій Гуцуляк, але його на мить випередили захисники.

В господарів після вдалої комбінації із 15-ти метрів невлучно пробив Олександр Мішуренко. Тож перший тайм закінчився гольовою нічиєю.

Другий тайм активніше розпочали футболісти «Інгульця», яким вдалося забити такий необхідний м’яч. На 50-й хвилині зусилля партнерів завершив Артем Щедрий. Після передачі з правого флангу хавбек із лінії штрафного майданчика, в дотик, низом пробив у нижній кут воріт.

Надалі гра пішла на зустрічних курсах, коли відзначитися могла як одна, так і інша команда. Зокрема у львів’ян свій шанс не використав М’якушко. В господарів після навісу з лівого флангу з-за меж воротарського майданчика, пробивши головою, не влучив у отвір воріт Мішуренко. І той таки Мішуренко мав «закривати» матч на 90-й хвилині, коли з близької відстані не переграв голкіпера гостей Максима Кучинського.

Гра була напруженою, але в ній виникало чимало зупинок, тож арбітр неодноразово зупиняв хід поєдинку. За таких умов арбітр матчу Євген Арановський вимушений був компенсувати 8 хвилин. І на 6-й компенсованій хвилині Мар’ян Швед покарав петрівчан, які на мить розслабилися й дозволили влучно пробити з-за меж штрафної – 1:1. Згодом Карім Йода міг виводити «левів» до півфіналу, але не влучив у ворота з забійної позиції.

Додатковий час запам’ятався вилученням за друге попередження Романа Толочка, але скористатися кількісною більшістю господарям не вдалося.

Тож, доля зустрічі вирішувалася в серії післяматчевих пенальті. У петрівчан Ковальов, Синьогуб, Піднебенной, Козак та Сула пробили влучно. А от у «левів» схибив Йода. Тож, саме «Інгулець» уперше в своїй історії вийшов до півфіналу Кубку України.