З «Дніпро – Кіровоград» після монетизації розрахувалися менше 70% субсидіантів

Перегляди: 2228

Лише 68% споживачів ОКВП «Дніпро-Кіровоград», які отримують державну субсидію по оплаті житлово-комунальних послуг, розрахувалися за спожиті в лютому послуги з водопостачання та водовідведення станом на 1 квітня 2019 року.

Про це CBN повідомив генеральний директор ОКВП «Дніпро – Кіровоград» Роман Ілик.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Раніше всі кошти за субсидіантів сплачувала держава одразу на рахунки підприємств, – зазначив він. – Після введення монетизації рівень розрахунків за лютий впав до 68 відсотків. У столиці – взагалі до 62 відсотків. Багато людей так і не зрозуміли суті монетизації – це інструмент для прямих розрахунків за житлово-комунальні послуги за фактом споживання, а вже зекономлені кошти можна витрачати на власний розсуд».

За словами Романа Ілика, така фінансова дисципліна загрожує абонентам позбавленням субсидії, адже якщо загальна сума заборгованості перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів громадян (340 гривень) на день звернення за призначенням житлової субсидії, то в цьому виду допомоги буде відмовлено.