На Кіровоградщині на десять років засудили бухгалтера, яка переховується в Росії

Перегляди: 837

На Кіровоградщині заочно засудили на десять років головного бухгалтера Гайворонської ЦРЛ, яка привласнила понад 760 тис. грн бюджетних грошей, призначених для зарплатні працівникам лікарні, й переховується в Росії.

Про це CBN поінформували в прес-службі прокуратури області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Бухгалтера засудили за ч. 5 ст. 191 КК (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 209 (легалізація грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом) Кримінального кодексу України).

Жінка з грудня 2015 року по червень 2017 року навмисно завищувала собі зарплатню, таким чином привласнила гроші районного бюджету.

Наразі засуджена перебуває в міжнародному розшуку. Прокуратура звернулась до слідчого судді з клопотанням щодо надання дозволу на заочне засудження.

Ульяновський районний суд заочно засудив колишнього головного бухгалтера Гайворонської ЦРЛ до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати посади на три роки.

Нагадаємо, прокуратура отримала дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування щодо бухгалтера, яку підозрювали у привласненні бюджетних коштів в особливо великих розмірах. Жінка переховується від слідства на території Російської Федерації та оголошена у розшук.