На Кіровоградщині виявили незаконну газову заправку

Перегляди: 769

Світловодський міськрайонний суд розглянув обвинувальний акт щодо приватного підприємця, автогазозаправна станція якого на території Власівки Світловодського району функціонувала з порушенням чинного законодавства.

Про це CBN поінформували в прес-службі прокуратури області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У ході досудового розслідування встановили, що дозвіл на проведення робіт з підвищеною небезпекою на автогазозаправній станції відсутній, персонал не пройшов навчання для роботи на об’єкті, та є порушення пожежної безпеки.

Під час обшуку знайшли всю документацію щодо функціонування об’єкту, опечатали заправні колонки, розрахунково-касовий апарат, припинили електропостачання газорозподільчої заправної колонки.

За результатами розслідування обвинувальний акт направили до Світловодського міськрайонного суду для розгляду по суті.

Підприємця визнали винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 272 КК України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою), та призначили штраф, який він вже сплатив.

Нагадаємо, у Кіровоградській області 8 квітня стартувала масштабна перевірка об’єктів на предмет дотримання техногенної і пожежної безпеки.

27 березня на вулиці Київській у Кропивницькому сталося сім вибухів через горіння трьох автомобілів зі зрідженим газом. Внаслідок цього зайнялися поряд розташовані десять легкових автомобілів, п’ять вантажівок і будівля колишньої СТО.

Від пожежі та вибуху постраждали чотири особи. Водій газовоза згодом помер у лікарні.