У Кропивницькому презентували проект «Поліцейський офіцер громади» (ФОТО)

Перегляди: 1201

Кіровоградська область стала другим регіоном, де впроваджують новий формат роботи дільничного, який житиме та працюватиме в об’єднаній територіальній громаді.

Про це заявив заступник Голови Нацполіції Олександр Фацевич сьогодні, 9 квітня, під час презентації проекту у Кропивницькому, повідомили CBN у секторі комунікації ГУ НП в області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Захід відбувся за участі начальника ГУНП в області Романа Козьякова, програмного директора ІСІТАП в Україні Джона Монтаніо, представника відділу з правоохоронних питань посольства США в Україні Олега Савчина, а також представників керівництва області, галузевих служб і територіальних підрозділів поліції, голів об’єднаних територіальних громад та сільських і селищних рад.

«Проект спрямований на надання професійних поліцейських послуг у невеликих населених пунктах, що полягає не лише у реагуванні на вчинені правопорушення, а, в першу чергу, у забезпеченні захисту та безпеки громади, задоволенні її потреб. Дільничний буде частиною громади, житиме її проблемами, допомагатиме з їх вирішенням», - зазначив Олександр Фацевич.

Керівник поліції області Роман Козьяков наголосив, що на Кіровоградщині правоохоронці постійно працюють над впровадженням нових напрямків співпраці з громадськістю.

Реалізація проекту стала можливою завдяки співпраці Національної поліції з міжнародними стратегічними партнерами, які надають свою підтримку у процесі реформування відомства.

«Основна наша ціль – імплементувати проект у всій країні. Це відбудеться. Як тільки громада відчує присутність поліцейського, побачить, що він дійсно вирішує її проблеми, тоді все більша кількість громад виявить бажання долучитися до такого формату співпраці», - зауважив Джон Монтаніо.

По завершенні заходу голови ОТГ та представники органів місцевого самоврядування мали можливість оглянути транспортні засоби та оснащення, яке використовуватиметься у службовій діяльності поліцейським офіцером громади.

Нагадаємо, у січні 2019 року у Кропивницькому презентували проект «Сусідська варта», спрямований на створення безпечного середовища та поглиблення взаємодії поліції та громади.