У Кропивницькому розпочався третій сезон безкоштовних курсів французької мови

Перегляди: 1030

Курси інтенсивного вивчення французької мови проводяться на базі Франко-українського культурного центру ЦНТУ в рамках співпраці університету з Федерацією обмінів Франція-Україна.

Як розповіла CBN куратор програми співробітництва, доцент кафедри загального землеробства ЦНТУ Лариса Сало, читати курс розпочав професор французької історії та географії Філіп Паші, який за програмами ФОФУ вже тричі працював в Україні. Майже 50 років він захоплюється театром та виступає на аматорських сценах. Гру на сцені він використовує у викладанні французької.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Вже в перший день занять студенти почали грати. Філіп має власну, театральну, методику навчання мові», - розповіла Лариса Сало.

За її словами, почали займатися на курсах десять студентів ЦНТУ та сім восьмикласників школи №6. Заняття триватимуть два тижні по п'ять годин на день.

Співпраця Центральноукраїнського національного технічного університету з Федерацією «Обміни Франція-Україна» розпочалася наприкінці 2016 року. Тоді представники ФОФУ вперше представили студентам програми стажування. А вже навесні 2017-го в університеті реалізували унікальний проект курсу інтенсивного вивчення французької мови.

На базі університету за підтримки ФОФУ створили центр співпраці та курсів французької мови для студентів та учнів старших класів шкіл обласного центру, за допомогою яких молоді люди могли б підвищувати власний рівень французької та більш предметно готувати себе до стажувань у Франції.

ФОФУ співпрацює з 22 закладами вищої освіти України. Стажування від ФОФУ – багаторівнева програма, яка передбачає почергове підвищення рівня, яке веде до навчання в технічних або аграрних вищих школах Франції, що оплачується французькими агропромисловими компаніями.

За словами Лариси Сало, жодні інші організації, окрім ФОФУ, не організовують безкоштовні курси іноземної мови для студентів українських закладів вищої освіти.