Мер Кропивницького розповів, як ставиться до скандальної забудови Лісопаркової

Перегляди: 1659

Міська влада Кропивницького не має прямих важелів впливу на організатора забудови біля озера Котяче око.

Про це міський голова Кропивницького Андрій Райкович заявив у інтерв’ю «УЦ».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Однозначно мені це будівництво не подобається, - сказав він. - Але прямих важелів впливу у міської ради немає. Через громаду ми висловили свою оцінку й ставлення до цього процесу. Громадська рада попередила, що вони не будуть байдужими, не дозволять забудовувати цю зелену зону. Інструмент адміністративний один – закінчити оформлення природоохоронної зони на цьому місці. Так як зараз ніби все визнано, але проекту немає, межі природоохоронної зони не встановлені».

За словами Райковича, коріння проблеми - у 2008 році.

«Це все сумновідоме 405 рішення, 2008 рік, документи на землю у забудовників з тих часів, – зазначив він. – Я особисто – хоч не ставив би, не йшов би врозріз з думкою людей. Певні особи, я вважаю, з не найвищим рівнем свідомості, кидають таким чином виклик громадськості: «А що ви можете, у мене все на законних підставах». Громадськість багато що може. У забудовника ще є час подумати, чи продовжувати будівництво, чи йти проти громади. Я не впевнений, що будівництво буде доведене до завершення, але у в тому, що воно не буде в форматі довгобуду, розритого майданчика, окрасою нашого міста. Люди витратили кошти, почистили це озеро, зроблена обрізка дерев, там дитячий майданчик, цей пустир прибраний. Це вже зона відпочинку».

Нагадаємо, у Кропивницькому поновили будівництво біля озера Котяче Око в Лісопарковій зоні. Земельна ділянка належить колишньому депутату міськради Віктору Ніколаєнку.