У Кропивницькому можна побачити класичні пейзажі та живі картини (ФОТО)

Перегляди: 2108

У Кропивницькому сьогодні, 10 квітня, можна завітати на виставку «Його Величність Пейзаж», яка відкрилася в обласному художньому музеї, передає кореспондент CBN.

Як зазначив завідувач відділом туристично-краєзнавчої та інформаційної роботи музею Олег Юрченко, на ній представлені картини з фондового зібрання музею, на яких митці закарбували дивовижність навколишнього світу: «Куточок в саду» Феодосія Козачинського, «Дачі під Москвою» та «Яхти» Амшея Нюренберга, «Святогорський монастир» Олександра Осмьоркіна, «Чорний ліс» Володимира Федорова, «Весняний мотив» Миколи Бондаренка.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Справжньою перлиною виставки є картина унікального художника Бориса Вінтенка "Після дощу". Вона - зразок дивовижної техніки серпанкового, мерехтливого живопису, який притаманний саме цьому митцю», - зазначив Олег Юрченко.

На виставці можна побачити роботи Андрія Хвороста, Олександра Демиденка, Андрія Кадигроба та інших земляків.

Разом з художніми творами в залі представлена виставка голографій «Живі картини», яку скомплектували фізики Державного оптичного інституту імені Вавилова.

«Це магічне поєднання фізики, фотомистецтва, комп'ютерної графіки, образотворчого мистецтва та безмежної людської фантазії, помноженої на фанатичну закоханість у свою справу», - зазначив Олег Юрченко.