Громади Кiровоградщини запрошують долучитися до конкурсу «Малi мiста – великi враження»

Перегляди: 648

Пiлот конкурсу «Малi мiста – великi враження» минулого року iнiцiювала Асоцiацiя мiст України та Український центр культурних дослiджень за фiнансової пiдтримки Мiнiстерства культури України.

У результатi реалiзували вiсiм зi 158 проектiв культурних стартапiв. Нинiшнього року обсяг фiнансування проектiв збiльшили, повiдомляє Кiровоградське РВ АМУ.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Цьогорiчнiй конкурс пройде пiд гаслом «Дивись, Україно!».

Прийом заявок для участi розпочнеться 15 квiтня. Переможцiв оголосять п’ятого липня. Саме з цiєї дати розпочнеться реалiзацiя проектiв, що мають завершитися до 20 листопада.

 «Малi мiста у всьому свiтi є зберiгачами культурної спадщини та нацiональної iдентичностi. Дуже знаково, що цього року, як i обiцяв Глава Уряду, суттєво збiльшили фiнансування конкурсу - у державному бюджетi передбачили 50 мiльйонiв гривень. Я пишаюся тим, що наша Асоцiацiя залучена до такої доброї справи», - прокоментував старт конкурсу виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан.

На розгляд експертної ради мають бути поданi проекти, що передбачають спiвфiнансування з державного бюджету на рiвнi не бiльше нiж 70 вiдсоткiв загальної кошторисної вартостi, з мiсцевих бюджетiв або з iнших джерел, не заборонених законодавством, - на рiвнi не менше нiж 30 вiдсоткiв.

Проекти подiлять на три групи, при цьому очiкувана сума коштiв з державного бюджету становить:

для малих проектiв - вiд 100000 до 250000 гривень;

для середнiх проектiв - вiд 250001 до 1000000 гривень;

для великих проектiв - вiд 1000001 до 5000000 гривень.

З детальною інформацією про проведення конкурсу можна ознайомитись за посиланням.