Поліція затримала банду, яка продавала наркотики в кількох областях, у тому числі - на Кіровоградщині

Перегляди: 1167

Головне слідче управління Національної поліції України припинило діяльність потужної злочинної організації, яка займалася виготовленням та розповсюдженням важких наркотиків на території 13 областей України, та затримало їхнього лідера.

Про це CBN поінформували в прес-службі департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Працівники Сумського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України у 2018 році затримали групу осіб, які виготовляли, зберігали та збували наркотичні засоби і психотропні речовини (марихуану, кокаїн, амфетамін, метамфетамін, ЛСД, «гриби» та інші) у великих розмірах, після чого головне слідче управління НПУ розпочало кримінальне провадження.

У процесі роботи встановили, що викрите угрупування має стійку ієрархічну структуру, яка включає в себе лідера, головних та «рядових» учасників, користується конспірацією. Причетними до кримінального бізнесу виявились понад 80 осіб, у переважній більшості – уродженці Одещини, Миколаївщини та Чернігівщини.

Організатор наркоугрупування – 27-річний раніше судимий за незаконні операції з наркотиками уродженець Одеської області, житель Києва. «Права рука» лідера – його 23-річний земляк - нині теж живе у столиці, до «бізнесу» залучив всю свою родину.

Зловмисники згуртували навколо себе злочинну організацію, учасники якої розповсюджували наркотики на території Сумської, Одеської, Київської, Дніпропетровської, Житомирської, Запорізької, Кіровоградської, Львівської, Миколаївської, Полтавської, Рівненської, Харківської та Чернігівської областей України.

Діяла злочинна група з початку 2017 року.

Учасники угрупування - молоді люди, віком від 17 до 25 років. Більшість батьків цих осіб знали про кримінальний заробіток своїх дітей та навіть сприяли їм, зберігаючи вдома товар.

Банда вирощувала коноплю, виготовляла наркотики та психотропні речовини у теплицях та нарколабораторіях на території Одеської, Кіровоградської, Миколаївської й Рівненської областей.

Товар, сировину для його виготовлення та обладнання для лабораторій зловмисники пересилали поштовими переказами, кур’єрськими службами та залізничними потягами. Збували наркопродукцію за допомогою чат-бота в одному з месенджерів, де клієнти обирали тип наркотику, кількість, місце отримання та реквізити для оплати.

Кримінальний бізнес приносив наркодилерам щомісячно 10 мільйонів гривень доходу.

Поліція провела майже 170 обшуків у столиці, Київській, Дніпропетровській, Житомирській, Запорізькій, Кіровоградській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Чернігівській та Харківській областях за адресами мешкання фігурантів, розташування нарколабораторій, теплиць та зберігання наркотовару.

Вилучили 1 тонну 800 кілограмів прекурсорів, майже тисячу пігулок «Екстазі», 57 кілограмів марихуани, 41 кілограм амфетаміну, 3,2 кілограма метадону, майже 100 грамів кокаїну та кущі конопель. Також - банківські картки, мобільні телефони та оргтехніку, зброю, набої, бойову гранату, готівку в різній валюті еквівалентом у 3,5 мільйона гривень.

32 учасників злочинної організації, серед яких – лідер та головні фігуранти, затримали на підставі вимог ст. 208 КПК України. Аналогічні дії тривають щодо інших членів угрупування.

Зловмисникам вже оголосили підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 (Створення злочинної організації), ч. 4 ст. 28 (Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.