У Кропивницькому демонтуватимуть паркани, винесені за червону лінію

Перегляди: 2061

Члени виконкому сьогодні, 11 травня, затвердили Тимчасове положення про забезпечення здійснення контролю у сфері благоустрою та виконання заходів із відновлення об'єктів благоустрою, повідомляє кореспондент CBN.

Як зазначила керівник юридичного управління Марина Смаглюк, спецінспекція в новому порядку буде відігравати важливу роль.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Такого документа, який би регулював порядок спочатку добровільного, а потім примусового демонтажу, у Кропивницькому раніше не було», - розповіла вона.

За її словами, до малих архітектурних форм відносяться у тому числі паркани, які люди самовільно виносять за червону лінію. Так, наприклад, зробили жителі вулиці Ушакова, і це заважає зробити по вулиці тротуар.

Згідно з положенням, самовільно встановлені МАФи підлягають демонтажу, а об’єкт благоустрою – відновленню за рахунок коштів особи, яка здійснила її розміщення, у строк протягом 20 днів з дня виявлення самовільно встановленого МАФу.

Марина Смаглюк також зазначила, що це положення увійде у нові правила благоустрою Кропивницького.