«Укрзалізниця» вимагає 380 млн за припинення руху поїздів під час розширення арки в Кропивницькому

Перегляди: 2783

«Укрзалізниця» оцінила свої збитки від припинення руху поїздів під час розширення арки в Кропивницькому в 380 мільйонів гривень.

Про це в інтерв’ю «УЦ» заявив міський голова обласного центру Андрій Райкович.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Я звертався з листами до керівника "Укрзалізниці", звернувся до чинного Президента з проханням надати нам допомогу у вирішенні цього питання, - розповів він. - Поки все у стадії переговорів. Рішення, які пропонують в Одеській залізниці, нас не задовольняють, вони пропонують тимчасове "вікно" на початку осені, з 15 вересня. Ми будемо робити і 15 вересня цю роботу, якщо ніяк інакше не вирішиться, але це вже період ризиків. Набагато краще було б раніше, ми готові, монтується тіло арки».

Проблема, за словами мера, не лише в строках.

«В останньому листі від "Укрзалізниці" кажуть про збитки у 80 мільйонів гривень, які підприємство отримає від зміни маршрутів руху пасажирських поїздів або їх скасування, - зазначив Андрій Райкович. - Далі, на час проведення робіт є технічна можливість 16 пар вантажних поїздів перенаправити, а 13 пар треба залишити без руху, орієнтовна сума збитків – 300 мільйонів гривень. Сума зростає навіть не в арифметичній прогресії. Ми говорили спочатку про 67 мільйонів, потім про 310, зараз вже про 380».

Нагадаємо, в обласному центрі обмеження руху в обох напрямках вулицею Ельворті через реконструкцію арки відтермінували через зміни в проектно-кошторисній документації. Раніше його планували обмежити з 8 квітня.