Член виконкому Кропивницького звинуватив комунальне підприємство у саботажі демонтажу МАФів

Перегляди: 837

На засіданні виконкому міськради Кропивницького Олександр Дануца поставив питання про виконання рішень виконкому щодо демонтажу МАФів, передає кореспондент CBN.

Рішення прийняли ще минулої осені, але досі тимчасові споруди, де займаються бізнесом, не демонтовані.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами члена виконкому, біля «Копілки» не тільки стоять ті споруди, що вказані в рішенні виконкому, а з'явилися нові. Біля Преображенської церкви - та сама історія.

На його запит, заявив Олександр Дануца, в управлінні архітектури та спецінспекції відповіли, що всі відповідні документи передали.

«Є КП "Благогустрій", яке саботує, інакше не можу назвати, рішення виконкому. Очевидно, КП "Благоустрій" живе якимось своїм життям», - зробив висновок Дануца.

CBN звернувся за коментарем до керівника КП «Благоустрій» Віктора Луценка. Він наголосив, що, згідно з порядком демонтажу малих архітектурних форм, затвердженому в 2016 році, працівники підприємства можуть його провести лише в тому випадку, якщо МАФ стоїть порожній. У вказаних спорудах триває торгівля.

Повинна виїхати на місце комісія у складі представників управлінь архітектури, торгівлі, спецінспекції, поліції й «Благоустрою», провести опис всього, що є в МАФі. Потім треба демонтувати електромережу, і лише після цього комунальники зможуть безперешкодно прибрати споруду.

«Якщо сьогодні ми приїдемо з краном, наприклад, до церкви, підприємство підпаде під дію двох статей кримінального кодексу - загроза життю людини та посягання на майно. КП не має жодних повноважень припинити роботу кіоску, евакуювати звідти обладнання та людей. Це може зробити лише відповідна комісія. І про це Олександр Дануца чудово знає», - заявив Віктор Луценко.

Заступник міського голови Олександр Мосін дав доручення керівнику управління архітектури і містобудування розібратися і доповісти на наступному засіданні виконкому.

Лара Гуріна, CBN