Телемедицина на Кіровоградщині: стали відомі перші результати

Перегляди: 789

З початку проведення телемедичних консультацій у Кіровоградській області лікарі третього рівня провели 156 консультацій колег, що лікують людей у 18 новозбудованих сільських амбулаторіях.

Про це CBN повідомили в обласному департаменті охорони здоров'я.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Консультації надають 11 фахівців, які працюють у лікарняних закладах третього рівня. Їм створили робочі місця для консультацій та надали доступ до системи - встановили програму МІС «Медстар» на їхні мобільні телефони.

За вісім тижнів фахівці обласного клінічного кардіологічного центру провели 91 консультацію, які стосувалися інтерпретації ЕКГ у складних випадках порушення ритму серця, порушення функції провідності серця, при підозрі на гострий коронарний синдром у хворих на хронічну ішемічну хворобу серця та на артеріальну гіпертензію, консультування хворих з резистентною до лікування хронічною серцевою недостатністю тощо.

Дерматологічні захворювання лікарі третього рівня допомогли визначити для 29 хворих, для десяти - схему лікування бронхіальної астми, щодо ендокринологічних захворювань провели 25 консультацій.

Наразі проводяться тренінги та облаштовуються робочі місця для ще 67 спеціалістів-консультантів другого рівня. Після закупівлі 120 комплектів телемедичного обладнання для СЛА система запрацює на всіх рівнях.

Лара Гуріна, CBN