В ОДА планують створити Раду iнтелектуальної власностi

Перегляди: 692

Пiд головуванням директора департаменту економiчного розвитку i торгiвлi облдержадмiнiстрацiї Нiни Рахуби вiдбулась робоча нарада за участi представникiв вищих навчальних закладiв: Центральноукраїнського державного педагогiчного унiверситету iменi Володимира Винниченка, Центральноукраїнського нацiонального технiчного унiверситету та Льотної академiї Нацiонального авiацiйного унiверситету.

Про це CBN поінформували в прес-службі ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Нiна Рахуба повiдомила присутнiм, що на державному рiвнi розпочала роботу Рада з питань iнтелектуальної власностi, яку створили для посилення захисту прав iнтелектуальної власностi в Українi. Пiд головуванням Першого вiце-прем’єр-мiнiстра – Мiнiстра економiчного розвитку i торгiвлi України Степана Кубiва вiдбулось перше її засiдання.

Директор департаменту наголосила, що в областi дiють заходи щодо попередження та протидiї правопорушенням у сферi iнтелектуальної власностi.

У свою чергу представники вищих навчальних закладiв поiнформували учасникiв наради про роботу, яка проводиться з даного питання, зокрема, про надання допомоги викладачам, науковим працiвникам щодо реєстрацiї авторських прав на пiдручники, монографiї, навчальнi та методичнi посiбники, науковi статтi, винаходи, патенти тощо.

Наприкiнцi наради директор департаменту запропонувала представникам ВНЗ розглянути питання та внести пропозицiї щодо створення на рiвнi областi Ради (робочої групи) з питань iнтелектуальної власностi з метою активiзацiї роботи у даному напрямку та iнформування населення iз зазначеного питання.