У Кропивницькому наближається до фінішу перший фестиваль соціальної реклами

Перегляди: 982

Кропивничани ще мають змогу проголосувати онлайн за роботи, які беруть участь у Першому фестивалі соціальної реклами в Кропивницькому «Соціальний плакат - ідеальний світ».

Вони присвячені активному довголіттю, безпеці на дорозі, волонтерству, захисту тварин, здоров'ю та спорту, людям з інвалідністю, охороні навколишнього середовища, проблемам дітей, сім’ї, профілактиці залежностей у молодіжному середовищі, повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як розповів під час прес-конференції сьогодні, 15 квітня, ініціатор проекту, завiдувач кафедри соцiальної роботи, соцiальної педагогiки та психологiї, доктор педагогiчних наук, професор Олександр Рацул, зараз закінчується другий етап фестивалю. Вже обробили всі заявки і роботи учасників, визначили склад журі. Активно відбувається онлайн-голосування на сайті 0522, яке триватиме до 18 квітня.

Свої роботи на фестиваль надіслали школярі, студенти, фрілансери, громадські організації, рекламні агенції та інші. Наймолодшому учаснику фестивалю близько шести років. Перед членами журі стоїть важке завдання - обрати кращі чотири роботи, - адже непросто порівнювати малюнок дитини із плакатом, який створили професіонали. Проте головним критерієм відбору є наявність нової ідеї.

Почесним президентом фестивалю став народний депутат, заслужений лікар України Костянтин Яриніч.

«Залюбки підтримав ініціативу фестивалю, оскільки як нардеп пріоритетним у діяльності вважаю саме соціальні проекти та проекти захисту наших людей. Фестиваль містить соціально важливе наповнення, оскільки за часів глибоких політичних і економічних змін в нашій державі соціальні питання набувають ще більшої ваги та гострої актуальності. Суспільству необхідні альтернативні моделі поведінки та розвитку, а не заборони. Саме такий щирий посил, що апелює до основних людських цінностей, несе фестиваль соціальної реклами "Соціальний плакат-ідеальний світ"», - зазначив Костянтин Яриніч.

У рамках фестивалю в десяти навчальних закладах міста студенти з факультету педагогіки провели тренінги. 18 квітня, о 10:00, у 33 аудиторії історичної будівлі ЦДПУ iм. В.Винниченка відбудеться науково-практична конференція «Актуальні проблеми соціальної роботи», де підіб’ють підсумки соціальної роботи в нашому місті і де з доповіддю виступить Костянтин Яриніч.

Нагородження учасників і призерів фестивалю відбудеться 19 квітня, об 11:00, в актовій залі університету. Роботу, яка отримає гран-прі, розмiсять на сiтiлайтах і бiлбордах мiста. Крім того, її автор отримає дві тисячі гривень від організаторів фестивалю. За перше, друге і третє місця відповідно 1500 гривень, 1000 гривень і 500 гривень.